Alapító Tagok

 

Dr. Janza Frigyes nyá. vezérőrnagy
Alapító, kuratóriumi tag

A Belügyminisztérium Oktatási Főosztályának egykori vezetője, majd oktatási főigazgató. Karrierjének kezdete óta a belügyi oktatásban dolgozik, mára több mint negyven év tapasztalattal. Tudományos és szakmai tevékenységét a minisztériumban és a Dunakeszi Kutyakiképző Iskolán kezdte. A kilencvenes években meghatározó szereplője a hazai rendészeti oktatási rendszer kialakításának és folyamatos fejlesztésének. Ma a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fenntartói testületének tagja (a Belügyminisztérium képviseletében). Számos állami, tudományos és szakmai kitüntetésben részesült (összesen 18 alkalommal), mint pl.: Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt, Szent György Érdemrend, Hűség a Hazához Érdemrend Nagykereszt, Kiváló Tudományos Munkáért Emlékérem, címzetes egyetemi docens.

Boda

 

Dr. Boda József dandártábornok
A Kuratórium elnöke

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatója, a Nemzetközi Oktatási Központ korábbi főigazgatója. Több mint 35 év nemzetközi rendészeti tapasztalattal rendelkezik. A rendszerváltás utáni nemzetközi rendészeti szerepvállalás első magyar parancsnoka. Vezetett kontingens Kambodzsába, Mozambikba, a Sínai-félszigetre és Bosznia-Hercegovinába. Grúziában ENSZ főtanácsadóként dolgozott. Tudományos fokozatát a nemzetközi békefenntartás és polgári válságkezelés témájában szerezte. Az Európai Rendőr Akadémia (CEPOL) alapítója és vezetőtestületének tagja. Számos társadalmi szervezet alapítója és tagja, az ILEA magyar igazgatója. Számos hazai és nemzetközi publikáció szerzője, valamint rangos konferenciák állandó előadója és résztvevője.

Kim Derry

 

Kim W. Derry
a Kuratórium társelnöke

A Torontói Rendőr-főkapitányság korábbi helyettes vezetője, több mint negyven év szakmai tapasztalattal. Az FBI Nemzeti Akadémia végzett hallgatója, és tanulmányokat folytatott a Torontói Egyetemen, valamint a Nyugat-Virginiai Egyetemen. Számos állami és szakmai kitüntetés birtokosa. Több mint negyven év szakmai pályafutása során a következő témákban specializálódott: bűnmegelőzésre érzékeny rendészeti vezetés, fiatalkorúak nevelése, szituációs rendészet, rendészeti sztenderdek, munkahelyi konfliktusok kezelése.

 

James C. V. Brown
ügyvezető igazgató

A Torontói Rendőr-főkapitányságon teljesít szolgálatot, több mint harminc év szakmai tapasztalattal. Mára a főkapitányság stratégiai szakértője, valamennyi fontos közterületi szolgálatban részt vett és aktív szereplője a rendészeti képzéseknek, rendészeti elemzéseknek és program-fejlesztéseknek. Programigazgató az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 2004-től 2008-ig tartó gyűlölet-motiválta bűncselekmények elleni rendőri képzési projektjében.

 

Dr. Molnár Zsolt alezredes
igazgató-helyettes

Több mint húsz év szakmai tapasztalattal rendelkezik. Jelenleg a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat stratégiai munkatársa és a képzési osztály vezetője. Számos nemzetközi képzési, közösség- és szervezetfejlesztési program trénere és szakértője. 2004-től 2007-ig a BM Bűnmegelőzési Akadémia vezetője, majd a belügyi rendvédelmi képzési rendszer állandó szereplője.